Börjar utveckla enligt TDD!

Detta är en av få inlägg vi kommer göra som inte riktar sig till framtida spelare utan främst till personer som är intresserade av att lägga ner tid på att utveckla spelet. Men vi kommer att utveckla lite om vad det här betyder även för de som inte är insatta i vad TDD betyder då det kan finnas programmerare som inte har upptäckt detta än.
TDD är en förkortning som står för (Test Driven Development) och har blivit ett sätt många företag har valt att utveckla enligt, detta beror på att själva utvecklingsprocessen även inkluderar bugg testning och optimering av den färdiga källkoden dock kan ju detta videre utvecklas i ett senare skede.
Det viktiga i denna metod är RED/GREEN delen som finns förklarad på många ställen och dessutom illustreras i ett gratis program som heter NUnit som är ett gratis program för utvecklare.
Hela grunden i systemet är att så länge du får antingen rena error meddelande genom (JIT) eller liknande eller får en röd markering i NUnit när du kör det så har du rättighet att ändra i koden, men så fort som varken debuggern eller NUnit visar några röda markeringar (fel) så är du färdig med kodningen och får under inga omständigheter ändra den utan att du med ett test scenario kan bevisa att den kan göra fel.

Med vänliga hälsningar
/WoTGM

Comments/Kommentarer

Comment here/Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0